Začasno prekinjena nočna zobozdravstvena služba v mariborskem zdravstvenem domu

Slika je simbolična

Mariborski zdravstveni dom je začasno prekinil nočno zobozdravstveno službo zaradi ponovne razglasitve epidemije nalezljive bolezni covid-19 na območju Republike Slovenije in zaradi resne epidemiološke situacije. Izvajanje nujne zobozdravstvene pomoči v nočnem času bodo ponovno pričeli po izboljšanju epidemiološke situacije.

Nemoteno delovanje zobozdravstvene dežurne službe in obravnava nujnih stanj v soboto in nedeljo ter prazniki ostaja nespremenjeno, od 8. do 13. ure na lokaciji Kneza Koclja 10, v novi stavbi. Obvezno je predhodno naročilo obravnave v ambulanti na telefonsko številko 02/23 56 633. E-pošta za obvestila in paciente je sprejem.zobna@zd-mb.si oz. na e-pošte individualnih izbranih zobozdravnikov, ki so objavljene na spletni strani zdravstvenega doma.

V nujni zobozdravstveni ambulanti na lokaciji Kneza Koclja 10 se obravnava paciente z nujnimi stanji:
– močan zobobol, kjer zdravilo proti bolečinam ne pomaga,
– oteklina, z oteženim požiranjem in odpiranjem ust ter zvišano telesno temperaturo,
– krvavitev, ki je ni mogoče zaustaviti,
– poškodbe v področju zob in čeljusti.

RTG-diagnostika ponovno deluje po ustaljenem urniku in predhodnem telefonskem naročilu na telefonsko številko 02/23 56 607.

V primeru nujnega stanja naj pacienti pokličejo osebnega zobozdravnika. Če osebni zobozdravnik ne dela, pa na telefonsko številko 02 23 56 600 za odrasle, za otroke in mladino na telefonsko številko 02 22 86 503.

Oddaj komentar