Začasna ukinitev plačevanja z gotovino na mestnih avtobusih

Vir: FB Marprom

Zaradi problematike širjenja novega virusa Covid-19 je Marprom uvedel nekaj preventivnih ukrepov tudi v mestnem potniškem prometu. Tako sta javno podjetje Marprom in Mestna občina Maribor sprejela odločitev, da od ponedeljka, 16. marca, na vseh mestnih avtobusih voženj začasno ne bo več mogoče plačevati z gotovino pri vozniku in s papirnatimi kupončki za eno vožnjo.

Zato potnike pozivajo, da pravočasno poskrbijo za nakup ustreznih vozovnic v predprodaji – plastičnih kartic z eno ali več vožnjami. To lahko storijo na blagajni na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici, na spodnji postaji Pohorske vzpenjače, v Turistično informacijskem centru Maribor in na vseh zunanjih prodajnih mestih (trafikah). Ta so navedena na spletni strani podjetja Marprom na povezavi www.marprom.si/ceniki-in-vozovnice/prodajna-mesta/.

Omenjeni ukrep ukinitve plačevanja z gotovino in papirnatimi kupončki za eno vožnjo pri vozniku na avtobusu bo veljal do nadaljnjega oziroma do preklica. Z njim želijo zmanjšati možnosti širjenja virusa Covid-19 in tako v čim večji meri zaščititi voznike ter vse uporabnike mariborskega mestnega potniškega prometa.

Oddaj komentar