Za župana Maribora tudi Matic Matjašič

Kandidaturo za župana Mestne občine Maribor je danes najavil in vložil tudi Matic Matjašič, ki bo kandidiral na listi Lista mladih. Povezujemo. Hkrati so vložili tudi kandidaturo članov in članic za mestni svet.

Lista mladih. Povezujemo je danes predstavila listo za mestni svet Mestne občine Maribor in županskega kandidata Matica Matjašiča. Kot pravijo je njihov namen
»pomladiti Maribor«. Ob tem so izpostavili, da je treba pomladiti politiko, “predvsem način vodenja mesta, gospodarstvo, šport, ceste, Pohorje in številna druga področja v mestu. Na občinski praznik, tudi »rojstni dan« Maribora, je torej glavno sporočilo, da naš Maribor potrebuje pomladitev na vseh področjih,” so še izpostavili.

Lista mladih. Povezujemo je županskega kandidata Matica Matjašiča ter listo mladih predstavila v mestnem parku, saj želijo sporočiti, da Maribor potrebuje več zelenih, športnih površin ne pa več betonsko tlakovanih trgov. Kandidaturo so simbolično predstavili na občinski praznik, Dan Maribora, ko obeležujemo 858 let od prve omemba mesta. Pravijo, da spoštujejo tradicijo mesta, a Maribor potrebuje pomladitev na vseh področjih, zato je slogan kampanje Liste mladih. Povezujemo: »poMLADImo Maribor!«

Maribor po njihovem potrebuje še pomladitev politike, šolstva, športa cest, Pohorja in Piramide. Kot pravijo v Listi mladih. Povezujemo, so prav mladi tisti, ki lahko pomladijo vsa ta področja življenja v mestu in pomladijo Maribor. Zagotovo bodo pomladili volilno kampanjo z najmlajšim županskim kandidatom ter najmlajšo listo za mestni svet in mestne četrti ter krajevne skupnosti. Povprečna starost liste je 29 let.

Kljub mladosti, pa poleg izkušenj vsakega posameznika iz liste izpostavljajo 4 aktivna leta v tem mandatu mestnega sveta. “Z zgolj enim mestnim svetnikom smo bili slišani na vsaki seji, aktivno vlagali pobude in vprašanja, vsebinske dopolnitve odlokov in amandmaje. Bili smo tudi edina svetniška skupina, ki je samostojna pripravila in vložila celoviti odlok (oprostitev komunalnega prispevka za mlade družine ob reševanju stanovanjskega problema), ter do zadnje seje brezkompromisno zagovarjali javnost dela mestne občine, ter da mora imeti sleherni občan možnost vedeti za vsak evro iz javne blagajne. Zaradi vztrajanja pri javnosti so ob obravnavi revizije Snage, svetnika Matica Matjašiča celo izključili iz seje mestnega sveta, a je nato Informacijska pooblaščenka RS odločila, da so mladi. imeli prav, ter je dokument javen,” pravijo v listi.

Oddaj komentar