Za prvo predsednico politične stranke Naša dežela izvoljena Aleksandra Pivec

V Mariboru danes poteka ustanovni kongres stranke Naša dežela, za predsednico pa je bila pred nekaj trenutki izvoljena nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Po skoraj dveh urah ustanovnega kongresa so sporočili, da so za člane sveta stranke je 173 delegatov glasovalo za, 0 jih ni bilo proti, prav tako nihče ni bil vzdržan. Za člane izvršnega odbora je glasoval 173, 0 jih ni bilo proti, prav tako nihče ni bil vzdržan.

Stoodstotna podpora

Enake rezultate je prineslo tudi glasovanje za predsednico stranke: “Za predsednico je bila predlagana kandidatka Aleksandra Pivec, za je glasovalo n173, 0 proti, 0 ni bilo vzdržanih.” S tem je za prvo predsednico politične stranke Naša dežela je izvoljena Aleksandra Pivec. Sicer pa je epilog glasovanja, da so bili predlagani člani vsi izvoljeni, vsi so bili potrjeni in nihče ni glasoval proti.

Ustvarjanje dobrega za ljudi

Aleksandra Pivec je ob imenovanju na mesto predsednice dejala: “Spoštovani delegati, spoštovani državljani v izjemno čast mi je biti vaša predsednica, predsednica stranke Naša dežela. Iz srca ponižno se vam zahvaljujem, za vašo mero odločnost, da ste verjeli vame. V našo drugačno politiko, za ustvarjanje dobrega za naše ljudi, našo deželo.”

Oddaj komentar