Za mariborske rokometaše se začenja nova sezona

Vir: RK Maribor Branik

Rokometaši mariborskega Branika v soboto začenjajo z novo sezono v Ligi NLB. Vijoličasti se bodo v 1. krogu pomerili z zasedbo RD Butan plin Izola.

Po dolgih in kakovostnih pripravah pod taktirko novega trenerja Siniše Markote prihaja čas za prvi uradni test. Ekipa je v dobrem mesecu trdega dela garala in se uigravala tudi s pomočjo pripravljalnih tekem. Fantje v novo tekmovalno leto vstopajo v dobri formi, prva priložnost za dokazovanje pa se ponuja že jutri, ko Maribor čaka sploh prva uradna tekma po 6. marcu.

Maribor se bo v soboto v dvorani Kraška srečal z Izolo, ki se je lani vrnila v Ligo NLB. Trener Markota je v napovedi pred tekmo previden, saj je Izola pred začetkom sezone kar konkretna neznanka.

“Izola je za nas velika neznanka, saj ne vemo, kakšna bo njihova ekipa za novo sezono. Posnetkov s pripravljalnih tekem ni, zato je bila prava analiza misija nemogoče. Vem le to, da sta nekdanja igralca Maribora, Andraž Velkavrh in Martin Kocjančič, zdaj člana Izole in da bosta proti bivšemu klubu zelo motivirana. Vemo tudi to, da so Primorci doma zelo zahteven nasprotnik, v svoji dvorani so zelo borbeni in igrajo zelo agresivno. Mi gledamo samo nase in na svojo igro. Dali bomo vse od sebe, pustili bomo srce na igrišču. Kaj bo to prineslo, pa bomo videli v soboto okrog 20.30,” o prvem uradnem testu v sezoni 2020/2021 razmišlja trener vijoličastih.

Mariborčani so v prejšnji sezoni dobili obe medsebojni tekmi, nadaljevanje uspešnega niza pa bi poskrbelo za super uvod v letošnjo Ligo NLB. Tekma je na sporedu v soboto, 5. septembra, ob 19. uri.

Oddaj komentar