Z mopedi vozili po pešconi, nekateri tudi z bistveno višjo hitrostjo

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V petek, 1. 10. 2021, so policisti med 12. in 18. uro izvedli poostren nadzor v območju za pešce (pešconi) v Mariboru, s poudarkom na voznikih enoslednih motornih vozil (mopedisti) in vozniki lahkih motornih vozil (e-skiroji).

Poostren nadzor so izvedli v sodelovanju z medobčinskim redarstvom. V nadzoru so sodelovali tako policisti kolesarji kot policista motorista. Med nadzorom so policisti ugotovili 10 nedovoljenih voženj v območju za pešce, od tega devet kršitev mopedistov in ena kršitev voznika e-skiroja. Ta je vozil po pešconi z bistveno višjo hitrostjo, kot je hitrost gibanja pešcev. Za ugotovljene prekrške so policisti pristojnemu sodišču podali en obdolžilni predlog, izdali so pet plačilnih nalogov, štiri voznike pa so opozorili.

Zraven tega so zaradi ugotovljenih prekrškov opozorili še:
– 4 voznike, ki niso uporabljali zaščitnih čelad,
– 2 voznika, ki sta uporabljala naprave, ki zmanjšujejo voznikovo slušno
ali vidno zaznavanje (mobitel),
– 1 kolesarja, ki je za vožnjo uporabljal nepravilno stran vozišča.

Skupaj je bilo torej v območju za pešce ugotovljenih 17 kršitev, za katere so podali en obdolžilni predlog za mladoletnega voznika mopeda, izdali pet plačilnih nalogov, 11 voznikov pa so opozorili.

Policisti so v območju za pešce aktivni tudi sicer. Prejšnji torek sta policistki ob 13.50 ustavili mladoletnega voznika mopeda, ki je v območju za pešce vozil neregistriran in nezavarovan moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na mopedu pa je imel nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu mopedu. Moped sta mu zasegli in zoper mladoletnika pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. Vir: Pixabay.com

Oddaj komentar