Z meščani do čistejše Male tržnice

FOTO: Facebook Mala tržnica

To soboto, 30. marca v podjetju Snaga prirejajo skupinsko čiščenje Male tržnice. Kot so zapisali, se je tudi lanska serija uspešnih dogodkov začela prav s takšno akcijo, v kateri so sodelovali številni Mariborčani, ki so v nadaljevanju sezone vzeli tržnico za svojo, s tem pa dokazali, da je oživitev tovrstnih lokacij v mestu mogoča prav s sodelovanjem vseh.

Tako vabijo prebivalce Mestne četrti Ivan Cankar, pa tudi vse ostale, da se jim to soboto pridružijo na čistilni akciji, ki se bo pričela ob 9. uri, končala pa se bo z druženje ob 12. uri. V načrtu je čiščenje okolice, ploščadi in stekel, v sklepni fazi pa bodo predstavili tudi načrte za dogodke v nadaljevanju spomladanske sezone.

Za osnovne delovne pripomočke bodo poskrbeli v Snagi, ob tem pa so povabili tudi obiskovalce, da pridejo primerno opremljeni s krpami, rokavicami, metlami in vedri, predvsem pa primerno športno obuti.

Napoved večjega dogodka na tržnici Tabor

Hkrati z aktivnostmi na Mali tržnici napovedujejo tudi prvi večji dogodek na tržnici Tabor, kjer bodo v soboto, 13. aprila, prvič predstavili projekt Druga priložnost. Tako so poimenovali prodajo rabljenih stvari – od oblačil, knjig, igrač, športnih pripomočkov, skratka vsega, kar običajno svojo pot prehitro sklene v enem od naših zbirnih centrov, če upoštevamo statistični podatek, ki pravi, da vsak Slovenec letno zavrže do 10 kilogramov še uporabnih predmetov. Prodajali bodo lahko vsi, ki bodo predhodno svojo prodajo najavili v Snagi, “saj želimo, da dogodek poteka nadzorovano in skladno z zakonodajo,” so še zapisali.

Oddaj komentar