Z dobrodelnim tekom ali pohodom “Fkradi mi štrudl” do novih igral za otroke

Zbiranje prostovoljnih prispevkov za nova igrala

Mariborskim otrokom, ki so si zaželeli posodobljeno igrišče pred bloki in nova igrala namesto starih, je prisluhnil ultratekač Robert Kereži. Najprej se je z njihovimi starši dogovoril za zbiranje prostovoljnih prispevkov, zdaj pa napoveduje tudi dobrodelne teke in pohode za otroško igrišče.

“Tako, kot so naredili otroci, naredimo še mi. Stopimo skupaj in jim pomagajmo,” je zapisal. V njegovem Športnem društvu Ultra + Robert bodo namreč lanski pilotni projekt “Fkradi mi štrudl”, na katerem so tekači lovili najboljši čas in se borili za štrudelj, nadgradili z dobrodelnostjo. Vsako soboto v maju bodo namreč organizirali virtualni pohod ali tek “Igraj(mo) se!”, s katerim tokrat pomagajo prav tem otrokom prenoviti njihovo zastarelo in nevarno igrišče. Tekači in pohodniki bodo lahko pretekli ali prehodili planinsko pot na Žavcarjevo kočo.

Zbiranje prostovoljnih prispevkov

Tisti, ki se pohoda ali teka ne bodo udeležili, otrokom pa bi vseeno radi pomagali, lahko to naredijo z nakazilom na
transakcijski račun: SI56 2900 0005 2953 224,
ŠD Ultra plus Robert, Slovenska ulica 13, 2000 Maribor.
S pripisom oz. namenom nakazila: Za prenovo igrišča.

Del štartnine gre za sklad Za obnovo otroškega igrišča, udeleženci dobijo tudi obrok in spominek

Tekači in pohodniki pa se morajo za projekt teka ali hoje na Žavcarjevo kočo prijaviti. Kdor bo opravil več vzponov, mora prijaviti in plačati štartnino za vsak vzpon posebej, in sicer vsaj 24 ur pred vzponom. Prijava poteka preko povezave na spletni strani Roberta Kerežija ali na elektronski naslov robert.kerezi@gmail.com. Vnesti je treba podatke: ime in priimek, spol, klub ali društvo, letnica rojstva, vrsta vzpona, kontakt (e-mail ) ter datum in okvirno uro štarta. S poravnano štartnino udeleženec dobi virtualno štartno številko, obrok v cilju in unikaten spominek. Po opravljeni prijavi in plačani štartnini bodo udeleženci dobili po elektronski pošti številko z imenom in priimkom, ki si jo natisnejo sami. Z njo naredijo posnetek na štartu in v cilju, kjer jo bodo tudi zamenjali za obrok po svojem izboru. Prav tako bodo v cilju prejeli tudi unikaten spominek. Del štartnine gre v sklad za obnovo otroškega igrišča. Svoje fotografije pa pa lahko udeleženci objavijo tudi na Facebooku ali Instagramu in jih označijo s ključnikom #igrajmose. Cena štartnine je 10 evrov.

Oddaj komentar