VRHUNSKO: Z zmago nad Španijo, slovenski košarkarji v četrtfinale kot nosilci!

FOTO: Slovenia Olympic Team

Obračun za prvo mesto v skupini olimpijskega turnirja med slovenskimi košarkarji in košarkarji Španije je bil po pričakovanjih izjemno napet, a na koncu so po odličnem zaključku slavili Slovenci 95:87.

Že pred tekmo je bilo jasno, da je na kocki veliko, zmagovalec današnje tekme ima namreč na četrtfinalnem žrebu status nosilca. Tako je bila ob zmagi nad Španijo Slovenija najboljša v skupini in bo igrala z Italijo ali Nemčijo. Poražence, pa v četrtfinalu čakajo Američani, Francozi ali Avstralci.

Edina neporažena ekipa – Slovenija

Slovenija je v Tokiu premagala Argentino, Japonsko ter Španijo in je ob Franciji ter Avstraliji edina neporažena na OI. V četrtfinale so se poleg prvouvrščenih ekip uvrstile še Italija, Nemčija, drugi in tretji reprezentanci v skupini A, ZDA kot drugouvrščena iz skupine B ter Španija in Argentina iz naše skupine C.

Najboljši strelci Slovenije proti svetovnim prvakom Špancem so bili Vlatko Čančar z 22 točkami, Mike Tobey, ki jih je dosegel 16, ter Klemen Prepelič s petnajstimi. Luka Dončić je zbral 12 točk, 14 skokov in devet podaj.

To je sicer 21. medsebojni obračun med Slovenijo in Španijo, prvič sta se ekipi pomerili v Leonu 24. maja 1992 na pripravljalni tekmi, na kateri so zmago zabeležili Španci.

Oddaj komentar