Vreme prihodnje dni

Danes bo sprva delno jasno, zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megleno. Na Primorskem in deloma na Notranjskem bo zmerno do pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne bo nekaj oblačnosti občasno tudi v osrednjih krajih. Popoldne bo na Notranjskem ter ponekod v severovzhodni Sloveniji zapihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, na zahodu bo že dopoldne pričelo deževati. Dež se bo popoldne od zahoda krepil in do noči razširil na vso Slovenijo ter se nadaljeval v noč na torek. Ob morju bo pihal jugo, ponekod na Notranjskem ter v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa južni veter. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem od 7 do 11, najvišje dnevne od 10 do 15, ob morju okoli 17 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih vzhodno od nas še večinoma sončno in sprva po nižinah megleno. Drugod se bo od zahoda postopno pooblačilo.

Jutri bo dež že zjutraj zajel kraje zahodno od nas, čez dan pa se bo širil proti vzhodu. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.

Obeti

V torek zjutraj bo dež oslabel in dopoldne povsod ponehal, čez dan se bo prehodno razjasnilo.

V sredo bo od zahoda spet pričelo deževati.

Oddaj komentar