VREME: Konec leta večinoma suho in oblačno

Konec leta bo večinoma suho in oblačno vreme. 

Danes bo sprva pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 9 °C. Dopoldne se bo od severozahoda jasnilo. Popoldne bo sončno. Jutri bo zmerno, občasno pretežno oblačno in povečini suho. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Zapihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -10 do -1, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 3 do 6, v alpskih dolinah severne Slovenije okoli 0, na obali do 9 °C. V gorah je velika nevarnost snežnih plazov, piše Arso.

 Obeti

Po poročanju Arsa bo v nedeljo na severu in severovzhodu še nekaj sonca, drugod se bo čez dan od juga pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno. Na zahodu se bodo pričele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo v noči na torek spuščala.

Nad jugozahodno Evropo in Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se zadržujejo predvsem nad severno in vzhodno Evropo.

Danes bo sprva oblačno, čez dan pa se bo od severozahoda postopno razjasnilo. Ob Jadranu bo pihala šibka burja, še poroča Arso.

Jutri bo zmerno, predvsem v krajih severno od nas tudi pretežno oblačno. Tam bodo sredi dneva in popoldne možne rahle padavine.

Oddaj komentar