Vozniki ovirali dostop do včerajšnje smrtne nesreče, policisti izdali plačilne naloge

Včeraj smo poročali o tragični prometni nesreči, v kateri je v silovitem trčenju na avtocesti, umrl češki voznik kombiniranega vozila, ki je brez zaviranja trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Kombinirano vozilo je ostalo ukleščeno pod priklopnikom. Voznika in njegovega psa, ki sta v silovitem trčenju poškodbam podlegla, so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci Poklicne gasilske enote Celje.

Neodgovorno obnašanje voznikov

“Ob včerajšnjem dogajanju znova opozarjamo na zelo neodgovorno ravnanje nekaterih voznikov, ki niso upoštevali prometne signalizacije, s katero je bil promet na izvozu Celje preusmerjen na vzporedno regionalno cesto in so z vožnjo nadaljevali mimo stoječih kolon,” zapišejo v PU Celje in poudarijo, da so s tem zelo otežili prihod reševalcev, gasilcev, policistov in vseh ostalih, ki so sodelovali pri reševanju, ogledu in odstranjevanju posledic prometne nesreče, na kraj.

“Policisti Postaje prometne policije so včeraj sedmim voznikom, ki so s svojim ravnanjem najbolj otežili prihod intervencijskih služb na kraj nesreče, izdali plačilne naloge,” povedo.

” Dragocena je vsaka sekunda”

Vse voznike znova pozivajo, naj v primeru prometnih nesreč in zastojev na avtocesti, strogo upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in avtocesto pravočasno zapustijo na izvozih, na katere jih signalizacija usmerja. “Vsi tisti, ki pa prvi pripeljejo na kraj nesreče, naj obvezno omogočijo prostor za prihod reševalnih služb na kraj. Vzpostavitev reševalnega pasu je nujna, saj le tako reševalne službe lahko pridejo na kraj prometne nesreče in pomagajo poškodovanim. Pri hudo poškodovanih je hiter prihod reševalcev ključnega pomena. Dragocena je vsaka sekunda,” poudarijo.

Voznike tudi pozivajo, naj bodo v podobnih situacijah strpni

Zagotovo nikomur ni prijetno čakati v koloni, vendar dokler policisti in predstavniki reševalnih služb, ne opravimo svojega dela, promet ne more biti sproščen. Vsaka ovira pa pomeni dodatno daljšanje časa do sprostitve prometa na cesti.”

 

Oddaj komentar