Vodja mariborskih kriminalistov zaradi prekrška ob položaj?

Robert Munda PU Maribor

Po razkritju afere o vožnji vodje mariborskih kriminalistov pod vplivom alkohola je generalna direktorica policije Tatjana Bobnar opravila razgovor z direktorjem Policijske uprave (PU) Maribor Danijelom Lorbkom. Iz policije še sporočajo, da bodo v kratkem na mariborski upravi izvedli “potrebne organizacijske in kadrovske spremembe”

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je namreč danes za Radio Maribor potrdil navedbe medijev, da so ga policisti v petek oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dogodek je obžaloval in dodal, da ne beži pred odgovornostjo. Munda je povedal, da je prekršek storil izven delovnega časa. Postopek je bil po njegovih besedah izpeljan korektno, globo pa je že poravnal.

Zoper omenjenega uslužbenca je direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek sprožil notranjevarnostni postopek. Kot so dodali na policiji, bo prav tako predvidoma izpeljan disciplinski postopek.

Za “zagotovitev ustreznih pogojev za učinkovito delo na mariborski upravi” pa bodo v kratkem izvedli tudi kadrovske spremembe.

Vozil pod vplivom alkohola

Munda je ob tem zanikal poročanje nekaterih medijev, da je pred policisti, ki so ga želeli ustaviti, sprva bežal. Za odstop z delovnega mesta po njegovem ni razlogov, saj ni funkcionar, ampak uslužbenec, je še poročal Radio Maribor.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so policisti Policijske postaje Rače v petek ob 1.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila. Preizkus z elektronskim alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk.

Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca. Še dovoljena meja za vožnjo pod vplivom alkohola je sicer 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar