Vlada o tem, da se začenja množično testiranje, a kje je lokacija le-tega, v Mariboru in na Ptuju neznanka

Vir: pixabay.com

Na včerajšnji novinarski konferenci je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje mag. Marija Magajne predstavila množično testiranje, ki se danes lahko začenja v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Kopru, Kranju, Velenju in Ptuju.

V ogroženih krajih bo od jutri dalje poleg Ptuja, še testiranje v Lenartu in Sevnici. O točni lokaciji in pričetku bodo prebivalci obveščeni preko lokalnih skupnosti, sporočajo iz Vlade. A ko se obrnemo na Mestno občino Mariboru in Mestno občino Ptuj nam, ne vedo sporočiti informacij kje se bodo testi izvajali in kdaj.

Pol ure po našem povpraševanju so na družbenih omrežjih Mestne občine Ptuj sporočili: “Začenjamo s hitrim testiranjem na covid-19. Kje? Kontejner na parkirišču pri Zdravstvenem domu. Kdaj? 22.12., 23.12 in 24.12., med 9.00 in 17.00 uro. S seboj prinesite osebno izkaznico in zdravstveno kartico.”

[ZAČENJAMO S HITRIM TESTIRANJEM NA COVID-19]

KJE?
Kontejner na 🅿 parkirišču pri 🏥 Zdravstvenem domu

KDAJ?
📅 22.12.,…

Objavil/a Mestna občina Ptuj dne Ponedeljek, 21. december 2020

Lokacija testiranja, ki se danes začenja je tako očitno neznanka. Vlada občane za informacije napoti na lokalne skupnosti, a tudi te očitno informacij še niso prejeli. Tako da vsaj zaenkrat ni jasno kje in kdaj se bodo prebivalci Maribora in Ptuja lahko brezplačno testirali za covid-19. Medtem ko je Vlada za druge kraje v Sloveniji lokacije sporočila.

V Ljubljani bo na Kongresnem trgu, začeli so ob 8. uri, kot so napovedali prejšnji teden, pa naj bi testirali od torka do četrtka od 8. do 17. ure. Testiranje v Celju bo potekalo v hali A na Celjskem sejmišču. Zdravstveni dom v Sevnici sporoča, da da bodo testirali danes od 12. do 15. ure in v sredo od 11. do 15. ure.

Iz Mestne občine Novo mesto pa so sporočili, da bodo testirali v avli Kulturnega centra Janeza Trdine.

V naših krajih jasno le kako bo v Lenartu

Medtem pa v Lenartu že podajo informacijo. In sicer bo prvi dan hitro testiranje potekalo pri ZD Lenart: “Danes, 22. 12. 2020, bomo med 10. in 13. uro na covid-19 drive in točki izvajali brezplačne hitre teste. Prebivalci, ki se želijo testirati, morajo imeti s seboj le osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo. Priporočamo tudi, da nosite zaščitno masko.”

Rezultat kot sms sporočilo na mobilni telefon

Po testiranju boste rezultat prejeli prek sms-a na svoj telefon okoli 15 minut po opravljenem testu: “Če bi se izkazalo, da ste na testu pozitivni, se takoj izolirajte, pojdite domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajte javnega prevoza. Doma pokličite svojega izbranega zdravnika, ki vam bo odprl bolniški list. Negativni rezultat testa pomeni, da ste negativni v tistem trenutku. Zato naj vam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.”

Oddaj komentar