Vinjen 38-letnik trčil v vozilo, v katerem sta bila voznica in otrok

FOTO: Pixabay.com

Policisti PP Ormož so včeraj zvečer obravnavali 38-letnega voznika, ki je trčil v stebre ob vozišču. Preizkus alkoholoziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.27 mg/l).

Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, sledi obdolžilni predlog

22-letnik pa je včeraj popoldne v Mariboru trčil v vozilo, v katerem sta bila voznica in otrok. Vsi trije so se lahko telesno poškodovali. 22-letnik, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.49 mg/l), je ob globi 1.060 eur, prejel še 16 kazenskih točk.

“Ker so pred nami praznični dnevi, ko bo na cestah pričakovati večjo gnečo, pozivamo k strpni in odgovorni vožnji, h kateri alkohol nedvomno ne sodi,” so zapisali na PU Maribor.

Mariborski policisti bodo že ta vikend poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov, z intenzivnimi aktivnostmi pa nadaljujemo tudi v prihodnjih tednih. Vožnja pod vplivom alkohola ostaja ključni sekundarni vzrok prometnih nesreč, ki je posebej izrazit pri povzročiteljih prometnih nesreč s smrtnim izidom.

“Voznike pozivamo, da hitrost vožnje prilagodijo “jesenskim” razmeram na cesti (nižje temperature, več padavin, megla in krajši dnevi), ter da so posebej pozorni na ranljive udeležence v prometu (še posebej pešce),” zapišejo.

Oddaj komentar