Vijoličasti stopnjujejo formo

Foto: Drago Wernig

Včeraj popoldne so nogometaši NK Maribora s kar 5:0 premagali igralce ekipe Kapfenberger SV. V tekmi na mrazu so se preizkusili tudi mladi talenti, za katere so v vodstvu kluba že nekaj časa napovedali, da predstavljajo nove okrepitve. Na doslej odigranih tekmah, pa svojih minut še ni dobil Jasmin Handanovič.

Dare Vršič. Foto: Drago Wernig
Dare Vršič. Foto: Drago Wernig

Koristna, res zelo dobro odigrana tekma. V uvodnem delu so tekmeci imeli dinamiko, živahnost, potem smo jih z lepo kombinatoriko, odličnimi akcijami umirili. Nasprotnik nas pri tem ni mogel nadzorovati“, je po dvoboju z moštvom iz Kapfenberga dejal Darko Milanič, trener NK Maribora.

Handanovič še ni branil
Na pomlad se pripravljajo štirje vratarji: Jasmin Handanovič, Nino Irgolič, Matko Obradović in Aljaž Cotman. Slednji je branil na včerajšnji pripravljalni tekmi. Zanimivo pa je, da še na nobeni od doslej treh že odigranih pripravljanih tekem, še ni branil Handanovič. “Vsi smo opravili svoje delo na treningih, skušamo ga tudi na tekmah. O tekmovalnih minutah pa presoja trener”, je dejal Cotman.

Zaplate snega ob umetni travi pri Ljudskem vrtu. Foto: bralka M.P.
Zaplate snega ob umetni travi pri Ljudskem vrtu. Foto: bralka M.P.

Mraz jim ne pride do živega
Seveda občutiš mraz, sploh v takšnih pogojih, vendar ga je treba odmisliti, da opraviš svoje delo najboljše, kar je mogoče“, je dejal Cotman. Med strelce na včerajšnji tekmi so se vpisali Dare Vršič (dvakrat), Rodrigo Defendi, sledil je avtogol Avstrijca Meusburgerja, za 5:0 pa je zaključil Milivoje Novaković. Priprave sedaj nadaljujejo v domačem Ljudskem vrtu. V soboto je na vrsti tekma proti moštvu iz Velike Gorice, od ponedeljka naprej pa pet zahtevnih preizkušenj v Turčiji.
Vir: nkmaribor.com

Oddaj komentar