Vijol’čna pomoč Mariborčanom

Vir: Facebook

Na južni ploščadi Ljudskega vrta se v soboto pričenja tradicionalna dobrodelna akcija z zbiranjem hrane za Mariborčane, ki živijo na robu revščine. Rok Černic, mladi prostovoljec, ki se je že mnokograt izkazal v svoji humanitarnosti, pa se je odločil tokrat sodelovati tako, da na dražbi ponudi Mendyjev dres.

Na treh zaporednih domačih tekmah bodo navijači NK Maribora že tradicionalno zbirali hrano za socialno ogrožene družine “totega” mesta. Stojnico bodo odprli tri-krat zaporedoma, dve uri pred tekmo, torej ob 18:15. Prvič to soboto, 26. novembra. Kot so zapisali na Facebook profilu, prosijo za “izključno hrano z daljšim rokom trajanja oz. osnovna živila (testenine, konzervirano hrano, sladkor, moko…).”

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Z zavedanjem, da nekateri ljudje resnično životarijo, se je odzval tudi Rok. Pravi, da ga zgodbe nekaterih someščanov res zelo ganejo, zato bo tokrat skušal pomagati z dražbo dresa Jeana Phillipa Mendyja.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Verjetno je veliko ljudem bil zelo dober in priljubljen igralec. Sedaj imate možnost, da dobite njegov dres in tako pomagate za nakup živil za prvi dan stojnice, ki bo v soboto 26.11.2016, pred nam že vsem znanim Domom Prvakov,” je Rok zapisal na svojem Facebook profilu. Dražba bo potekala do petka do polnoči. Rok je izrazil upanje, da se bo našel nekdo, ki bi za dres ponudil vsaj 100 evrov “kar je lepa vsota za nakup hrane“, še dodaja.

Rok Černic. Vir: Facebook
Rok Černic. Vir: Facebook

2 KOMENTARJEV

Oddaj komentar