“Vijol’čna kri za vse ljudi” letos pod posebnimi pogoji

Krvodajalska akcija “Vijol’čna kri za vse ljudi” 2020, ki se danes in jutri odvija na stadionu Ljudski vrt med 7.30 in 14. uro, je letos podrejena izrednim razmeram zaradi omejevanja novega koronavirusa. Vsi, ki so se je želeli udeležiti, so se morali predhodno naročiti.

“Pomembno je, da ne pozabite, da se dogodka udeležite, le če ste popolnoma zdravi. Obvezna je uporaba obrazne maske, na samem dogodku pa je potrebno držati varnostno razdaljo,” so zapisali organizatorji v sporočilu. Mojca Pepelnik, ki skupaj z drugimi organizira krvodajalsko akcijo, je poudarila, da bodo vsi, ki bodo darovali kri, tudi letos dobili posebno in unikatno darilo. Odvzem krvi bo še enkrat znova potekal v press centru NK Maribor, za malico pa bo poskrbljeno.

Preteklo leto je od 265 udeležencev kri darovalo 234 ljudi, kar pomeni, da je bila lanska akcija rekordna, zato letos velja povabilo: “Srčno vabljeni, da se udeležite naše tradicionalne, že devete akcije in da skupaj pomagamo rešiti številna življenja v teh res nič kaj prijetnih časih.”

Oddaj komentar