VIDEO: “Vseslovensko petje” projekt, ki bo združil Slovenijo

Prihodnji torek, 23. aprila, bo po Sloveniji odmevala slovenska pesem v okviru projekta “Vseslovensko petje s srci”. Po uspešni premierni izvedbi lansko leto, se je Matea Brečko, pobudnica projekta, tega odločila ponoviti. Želja je povezati Slovence doma in v tujini v skupnem prepevanju slovenskih pesmi.

Dogodek bo v torek potekal med 10. in 11. uro. Brečkova pravi, da bo tudi tokrat šlo za preprosto petje, sodelujoči pa potrebujejo le glas in dobro voljo.

S projektom želi ljudi povezati, ustvariti boljše vzdušje in energijo. “Vsak si lahko naredi lasten izbor slovenskih pesmi, je pa pomembno, da so to pesmi, ki nas radostijo in navdihujejo s pozitivnostjo in lepimi občutki,” je zaključila Brečkova.

Dogodek butične narave

Vseslovensko petje s srci ni množična prireditev, temveč majhen dogodek velikih in pomembnih razsežnosti je še danes povedala Matea Brečko. Letos se bo projektu pridružilo še več krajev, kot v lanskem letu. Na povabilo sta se sicer odzvali obe največji slovenski občini, Ljubljana in Maribor. V torek bo tako pesem v organiziranem pevskem zboru odmevala pred mestno hišo v Ljubljani in na Glavnem trgu v Mariboru.

Petje so med drugim napovedali v Celju, Šentjurju, Slovenski Bistrici, Zrečah, Velikih Laščah, Razkrižju, Logatcu, Cerkljah na Gorenjskem, Domžalah, Hrastniku in drugod.

Najbolj aktivni bodo Korošci

Kot najbolj dejavne je Brečkova pohvalila pevke in pevce v Ravnah na Koroškem. Tam se bodo projektu pridružile vse osnovne šole in vrtci, “kar pomeni 300 mladih pevcev, ki bodo skupaj prepevali. Častno pokroviteljstvo nad projektom je prevzel predsednik države Borut Pahor,” je še dodala Brečkova.

Oddaj komentar