VIDEO: Vozniki morajo na šolarje paziti vse dni v letu

Varno prečkanje ceste

Avto-moto zveza Slovenije že četrto leto zapored v sodelovanju z avto moto društvi, policijo, predstavniki občine, krajevne skupnosti, v začetku novega šolskega leta pričenja akcijo »še 365 dni«, s katero želi opozarjati voznike na bližajoči se povratek v šolo in na prometne poti.

Tako je društvo AMD MTT Maribor kot vsa leta poprej, tudi letos sodelovalo v tej akciji in skupaj s skupino otrok iz vrta Borisa Pečeta voznike opozorilo na prihajajoče šolsko leto, ko bo na ulicah spet polno šolarjev. Voznike so z večkratnim prečkanjem opozorili na ranljivost pešcev v prometu, še posebej tistih najmlajših, ki odrasle razsodnosti še ne premorejo.
Darja Kac iz AMD MTT Maribor je ob tem dejala, da Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) posveča zelo veliko pozornosti varnosti otrok v cestnem prometu.

Tudi vzgojiteljice iz vrtca Borisa Pečeta v Mariboru se zavedajo pomembnosti takšnih preventivnih akcij za varnost v prometu. Ena izmed njih, Melita Pušnik, je za naš portal povedala naslednje.“Zelo je pomembno, da so otroci varni v prometu, za kar poskrbimo tudi vzgojiteljice. Preden prečkamo cesto, vedno dvignemo roko, počakamo, da je cesta prosta in jo šele nato prečkamo. Otroke opremimo tudi z rumenimi jopiči, kar jih naredi še bolj opazne. Prepričana sem, da so takšne preventivne akcije zelo primerne, saj poskrbijo za dodatno varnost pešcev v prometu, ki veljajo za najbolj ranljive udeležence.”

Akcijo podpira tudi policija. Na preventivni akciji je bila prisotna tudi Alojzija Matjašec iz Policijske postaje Maribor I.

Oddaj komentar