VIDEO: Voznik avtobusa obtičal v snežnem metežu na Pohorju

Vir: Facebook profil Milan Robič

V času letošnjih prvomajskih praznikov, 1. in 2. 5., ter prvi vikend v maju, 4. in 5. 5., sta bili na območju Pohorja ponovno na voljo dve posebni avtobusni liniji: ena na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Botanični vrt in druga Botanični vrt–Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Na obeh bo Marprom v omenjenih dneh opravljal prevoz z manjšim avtobusom, opremljenim s prikolico za kolesa. Verjetno si v podjetju Marprom niso mislili, da bo prav ta avtobus na Arehu obtičal v snegu.

Sicer smo bili že leta 2016 priča spomladanskemu sneženju, celo do nižin. Takrat je sneg pobelil strehe, ulice in ceste Maribora, 28. aprila.

Zasnežen Maribor, 28.4.2016 (arhiv BK TV)

Letos pa sneg ni zmogel pobeliti nižin, je pa zato toliko bolj pobelil vrhove. Snežna meja se je, po toplem koncu minulega tedna, ko se je živo srebro povzpelo čez 20 stopinj Celzija, včeraj spustila do 800 metrov nadmorske višine. Na Arehu je zapadlo toliko snega, da je povzročil preglavice predvsem vozniku Marpromovega avtobusa na posebni liniji Ruše–Areh–Bellevue–Botanični vrt. Priča nevsakdanjemu dogodku za ta letni čas je bil Rušan Milan Robič, ki se je na Areh odpravil na izlet, tam pa posnel zanimivo dogajanje – reševanje Marpromovega avtobusa, ki je obtičal v snežnem metežu.


Vir: Facebook profil Milan Robič


Vir: Facebook profil Milan Robič

Milan Robič je na družbenem omrežju tudi javno pohvalil podjetje javno podjetje Marprom in njihovega šoferja, ki je po njegovem mnenju zaradi prisebnosti in profesionalnosti, potnikom zagotovil varno doživetje. Prav tako je pohvalil vse vpletene v reševalno akcijo. Na objavo se je že odzval direktor Marproma, Bernard Majhenič s stavkom: “Hvala za pohvalo našemu vozniku.”

Tako pa pobeljeni vrhovi Pohorja izgledajo iz centra Maribora.

Vir: Facebook profil Gregor Lednik

Oddaj komentar