VIDEO: Včeraj v Mariboru cepljenih 177 otrok, cepljenje brez naročanja tudi v soboto

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so se odločili, da bodo organizirali dan odprtih vrat z namenom množičnega cepljenja proti COVID-19, tudi v soboto, 19. 6. 2021 med 8. in 13. uro (cepivo Johnson&Johnson do porabe zalog, nato AstraZeneca).

Direktor ZD Maribor, prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec. je danes, 17. junija, ob pričetku odprtih vrat podal izjavo za javnost. Povedal je, da so z odzivom zelo zadovoljni. Do 12. ure je bilo izdanih 400 številk. Vsi ki pridejo namreč prejmemo list z zaporedno številko, številke pa razdelijo po urah, tako da vsi, ki čakajo na cepljenje, okvirno vedo, kdaj bodo cepljeni.

V Mariboru se je cepilo 177 otrok

“Zaradi zanimanja za cepljenje v takšni obliki, smo se odločili, da bomo takšno obliko cepljenja ponudili tudi v soboto,” je dejal in poudaril, da je cepiva dovolj. Včeraj se je cepilo več kot 170 otrok, cepili so jih s cepivom Pfizer. Na območju Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor živi 10.000 otrok. Tisti, ki so bili cepljeni, so bili stari med 12 in 16 let.

Oddaj komentar