VIDEO: V Urgentnem centru zaradi nestrpnih pacientov potrebno posredovanje policije

Predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor dr. Gregor Prosen, dr. med. nam je povedal, da število nestrpnih pacientov narašča. 

Z nadaljevanjem sanacije urgentnega centra do še boljše obravnave

“Pacienti mislijo, da je vse, kot je bilo nekoč. Pa je potrebno priznati, da ni,” je povedal in dodal, da je potrebno dolgoročno potrebno poiskati možnosti, kako bodo tisti, ki res potrebujejo pomoč, to našli najhitreje. Pogosto se namreč srečujejo s pacienti, ki obiščejo urgentni center, ker so jim vrata drugje težje dostopna. Sicer je v teku nadaljevanje sanacije Urgentnega centra, ki bo oskrbo pacientov spravilo še na višji nivo. O tem več v prihodnjem prispevku.

Porast verbalnega nasilja

Med pacienti je vse več takšnih, ki so precej nestrpni. V mesecu maju je bilo trikrat potrebno posredovanje policije. “Apeliral bi na someščane, da smo strpni, razumevajoči. To ni trgovina, kjer se pride po robo. Če želimo kvalitetno opravljati svoje delo, če se želimo pacientu posvetiti, to zahteva čas, angažma kadrov.”

Pojasnil je, da jih čaka najhujše obdobje: “Sedaj, v postkoroničnem stanju, ko bo potrebno sanirati vse zaostanke za leto in pol, bo stanje za nas še hujše.”

“Poleg dela, ki je naporno samo po sebi, si ne bi nikoli mislil, da delo ne bo poglavitni stresor. Poglavitni stresor je od koga ga boš slišal in kam boš bil poslan. In mislim, da se strinjamo, da to ni pošteno,” je dejal in priznal: “Nas vidim, da počasi ubija.”

Oddaj komentar