VIDEO: V petek odprejo novi vrtec Pekre

Vir: arhiv TD Pekre

Ta petek je 1. september, prvi šolski dan, za nekatere pa tudi dan, ko bodo prvič odšli v vrtec. V Pekrah bodo vstopili v popolnoma novega, med tem ko bodo starega in res dotrajanega zaprli. Po naših informacijah se starši in otroci vstopa v novi vrtec že veselijo, očitno pa se ga veselijo tudi pristojni.

Po letih razprav in čakanja na denar, je lani jeseni le pričel nastajati novi vrtec Pekre. Ta petek ga bodo uradno odprli, ko bo otroke, starše in zaposlene v novem vrtcu pozdravil tudi župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec. Več v video izjavi.

Zaključna dela in urejanje okolice
Investicija, vredna nekaj manj kot milijon evrov, je bila ena izmed volilnih obljub aktualne ekipe mestne oblasti. Potem ko je precej časa trajalo, da so uspeli najti za mestno blagajno vzdržno rešitev, sedaj v vrtcu Pekre potekajo že zadnja, zaključna dela, predvsem pa urejajo okolico novogradnje. Pred dobrimi tremi tedni so že izvedli tehnični pregled, tako da za uporabno dovoljenje ni bilo več ovir. V novem vrtcu bo na voljo približno 640 kvadratnih metrov uporabnih površin. Z novim šolskim letom naj bi ga obiskovalo nekaj več kot 50 otrok v treh oddelkih oz. starostnih skupinah, kapaciteta nove stavbe pa je primerna za štiri, kar pomeni, da bodo lahko v prihodnje sprejeli 76 otrok.

Vir: arhiv TD Pekre

Oddaj komentar