VIDEO: V Mariboru odprli prostore stranke Naša dežela, sedež stranke bo kmalu prenesen prav v to mesto

od leve proti desni: Miha Recek, Aleksandra Pivec, Mateja Udovč, Danilo Burnač

Danes. 14. 1. 2022, so v Mariboru na Partizanski cesti odprli poslovne prostore stranke Naša dežela, ki jo vodi Aleksandra Pivec.

V uvodnem nagovoru je Aleksandra Pivec povedala, da v tej stranki od ustanovitve naprej “zelo jasno poudarjamo, da želi zavzeti prostor politične sredine, kar seveda ne pomeni, da nimamo odnosa do nekih ideoloških vprašanj. Pogosto smo vprašani, da vendar stranka mora imeti neko ideološko pripadnost. A jaz ves čas poudarjam in želim poudarjati to vsaj do trenutka volitev, potem pa kasneje v našem delovanju.” Dejala je, da v njihovo stranko prihajajo različni ljudje različnih ideoloških pripadnosti, “ampak mi želimo dajati ključno sporočilo – mi želimo v svojem delovanju dajati predvsem prednost drugačnemu vrednostnemu sistemu, drugačnemu nivoju in seveda stanju. Seveda spreminjati stanje politične kulture, kulture političnega dialoga v Sloveniji in predvsem prednost dajati ključnim vsebinskim vprašanjem, pred tem, da jih prednostno obravnavamo z vidika ideoloških adrem.” Poudarila je, da gredo na volitve samostojno, brez koalicij z drugimi.

Povedala je še, da bodo v kratkem preselili sedež stranke Naša dežela iz Dravograda v Maribor. “S tem želimo tudi simbolično sporočiti drugi moment, če govorimo o decentralizaciji, oddajanju večje teže in pomena drugim centrom izven Ljubljane, želimo tudi s tem, da bo Naša dežela imela sedež v Mariboru, praktično doprinesti k temu, da v prihodnje se tudi sedeži drugih političnih institucij selijo iz centra moči, torej iz prestolnice v druga mesta in druge dežele po Sloveniji,” je razložila.

Mestni svetnik MO Maribor Miha Recek je ob otvoritvi poslovnih prostorov stranke prav tako poudaril pomen tega, da je sedež stranke v Mariboru.

Prisotna je bila tudi poslanka Državnega zbora Mateja Udovč, ki je nedavno postala članica stranke Naša dežela. Povedala nam je, da se je njena osebna kampanja ni začela zdaj, ampak že prej.

Predsednik sveta stranke Naša dežela je spregovoril o vrednotah stranke, na visoko mesto je postavil komunikacijo.

Oddaj komentar