VIDEO: V boj za župana Maribora tudi Josip Rotar

Danes so svojega kandidata za župana Mestne občine Maribor predstavili v Listi kolesarjev in pešcev. Po štiriletni aktivni prisotnosti v mestnem svetu se je Lista kolesarjev in pešcev preimenovala v stranko in je tako tudi prvič predlagala svojega županskega kandidata, Josipa Rotarja. Obljublja, da bo izkoristil potencial mesta.

Zato, ker sem do zdaj videl, da lahko s to kandidaturo naredim bistveni korak naprej in da enostavno s svojo ekipo naredimo iz Maribora boljše mesto, boljše za živet, boljše za ustvarjat. To mesto enostavno lahko izkoristi več potenciala, ki ga ima in da postane eno urejeno srednje evropsko kulturno mesto, na katerega bomo vsi ponosni,” je ob najavi kandidature dejal Rotar.

Obljublja, da se bo kot župan zavzemal za dobro sodelovanje med vsemi političnimi silami v mestnem svetu. “Moja naloga bo, da prepričam vse liste in stranke k podpori ključnim projektom ter vse zaposlene v mestni upravi, da sledijo naši skupni viziji in mi pri mojem delu pomagajo,” razlaga Rotar.

Meni, da je v Mariboru treba projekte, ki se niso realizirali zaključiti. Kot pomembno je izpostavil iskanje rešitve za Mariborsko knjižnico, sanacijo številnih športnih objektov, vključno z dvorano Tabor in Ljudskim vrtom, potrebno bo sanirati ceste, kolesarske steze in pločnike, med drugim pa da je potrebno poskrbeti tudi za delovanje šol in kulturnih institucij.

Oddaj komentar