VIDEO: Trener NK Maribor Radovan Karanović na prijateljskih tekmah med pripravami v Turčiji dobil odgovore za sestavo ekipe

Mariborska vijoličasta nogometna ekipa se je vrnila s priprav v Turčiji, kjer so imeli poleg treningom tudi tekmovalni spored.

Fantje so odigrali štiri tekme, v skupnem seštevku imajo zmago, poraz in dva remija. Dosegli so šest golov, isto število zadetkov pa so prejeli. Trener Radovan Karanović je na mariborskem letališču po vrnitvi povedal, da so 12 dni priprav izkoristili maksimalno, “štiri tekme, v katerih smo dobili določene odgovore, tudi treninge smo izkoristili, tako da je dobrih 12 dni za nami.” Meni še, da so se stvari izkristalizirale, tako da je večji del ekipe znan za nadaljevanje. Več igralcem so pri igranju prijateljskih tekem dali priložnost. Izpostavil je, da je Ivanovič potrdil določeno kakovost, zadovoljen pa je tudi z igro Maxa Watsona, ki se je nedavno pridružil ekipi. V 12 dneh so fantje imeli zelo malo prostega časa. Zdaj se bodo že morali pripraviti na derbi z Olimpijo. Kar se tiče zdravstvenega stanja igralcev in vzdušja v ekipi, pa pravi, da je vzdušje odlično, zdravstveni karton pa je, razen pri mlajših, tudi dober.

Gregor Sikošek je na mariborskem letališču povzel, kako je bilo na pripravah: “Trener nam je na začetku povedal, da bomo imeli bolj naporne treninge, kasneje, ko smo imeli več tekem, smo intenzivnost malo popustili.” Sneg, ki je po več letih zapadel, jih ni motil, saj je do treninga že skopnel. Zdaj imajo nekaj dni prosto, Sikošek je dejal, da je treba to izkoristiti za maksimalen počitek in nato s polnim zagonom odit v prvenstvo. Tudi on je pohvalil vzdušje v ekipi, da se dobro razumejo in da je trener jih zaradi tega pohvalil. Upa, da bo to tudi ostalo. Meni, da so odigrali dobre prijateljske tekme in da če bi ves čas igrali na takem nivoju, bi bili uspešni. “Ko se bomo uvrstili v Evropo, nam bodo te izkušnje dobro prišle,” je poudaril. Pravi, da je zdaj najbolj pomembno, da so zdravi in da ohranijo dober ekipni duh.

Oddaj komentar