VIDEO: Tonin in Arsenovič o prenovi Vojašnice Generala Maistra in atletski ogrevalni dvorani v Mariboru

Danes je Maribor obiskal minister za obrambo Republike Slovenije Matej Tonin, ki se je sestal z mariborskim županom Sašo Arsenovičem. Prisoten je bil tudi podžupan Samo Peter Medved.

Na sestanku so obravnavali odprte teme med Mestno občino Maribor in Ministrstvom za obrambo, govorili so predvsem o umestitvi atletske ogrevalne dvorane v Športni park Tabor za potrebe mesta, vojske in Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Mestna občina Maribor gostila prihodnje leto.

Dobre novice so, da bo ministrstvo poskrbelo za prenovo kadetnice, telovadnice in druge zadeve, ki so tam potrebne.

“Vesel sem, da smo šli skozi odprte zadeve, ki jih imamo z vlado. Dobre novice so, da bo ministrstvo poskrbelo za prenovo Vojašnice Generala Maistra, telovadnice in druge zadeve, ki so tam potrebne. Tonin podpira festival mladine, kjer bomo potrebovali znanje in logistiko za izvedbo takšnega tekmovanje, kjer pričakujemo okoli 3.600 tekmovalcev. Dogovorili smo se, da gremo v modernizacijo IC Pekre, na kar že dolgo čakamo.”

Predor od Kolodvora do Mlinske je izjemno pomemben, da zaključimo obroč v črki U in s tem omogočimo lažji pretok tranzita, ki ne bo šel skozi mesto in se bo zato lahko mesto razvijalo,” je še povedal mariborski župan.

Tonin je ob tem dejal: “Pospešeno obnavljamo slovenske vojašnice. Mariborska vojašnica je ena ključnih, ki jo bomo prenovili, ključna je seveda izgradnja nove telovadnice. Izjemno veseli smo, da nam bo občina pri tem pomagala. To je strateško zelo pomembno, vojaki si zaslužijo dobre in kvalitetne prostore za delo in izobraževanje.”

IC Pekre bo postal moderni center za usposabljanje prostovoljnih in poklicnih gasilcev: “Smo v zaključni fazi pridobivanja zemljišč. Ko vse uredimo, bomo prišli z idejno zasnovo in jo predstavili županu in mestnemu svetu.”

Kaj vse sta povedala po srečanju pa v posnetku spodaj.

 

Vodstvo MO Maribor z ministrom za obrambo Matejem Toninom o umestitvi atletske ogrevalne dvorane v Športni park Tabor

Vodstvo MO Maribor z ministrom za obrambo Matejem Toninom o umestitvi atletske ogrevalne dvorane v Športni park Tabor

Objavil/a BK TV dne Nedelja, 09. januar 2022

 

Oddaj komentar