VIDEO: Slovence danes povezalo petje s srci

Slovence in Slovenke doma in po svetu je danes ob 10. uri povezal projekt Vseslovensko petje s srci. Organizatorji so vabili k skupnemu petju slovenskih pesmi, letos pa so v ospredju življenje, 30-letnica samostojnosti in 100-letnica smrti skladatelja Josipa Ipavca. Projekt je uvod v poletni festival zborovskega petja Europa Cantat.

Kot so zapisali organizatorji, današnji dan svetega Jurija prinaša “nov življenjski krog, zdravje in obilje v naše domove”. Zato si ravno danes želijo s skupnim prepevanjem slovenskih pesmi povezovati vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negovati slovensko kulturo in jezik, krepiti nacionalno pripadnost, ustvarjati boljše vzdušje ter ozaveščati pomen slovenske glasbe in jo prenašati na mladi rod.

Vseslovensko petje s srci – 2021

Organizatorji spodbujajo, da zainteresirani danes med 10. in 11. uro pojejo od doma, iz teras, balkonov, na delovnem mestu, v avtomobilu, v šolah, vrtcih, na zelenih javnih površinah, na okoliških hribih, v parkih, okoli gradov, cerkva, kapelic in drugod.

Na YouTube kanalu projekta je že pripravljen izbor desetih skupnih pesmi Vseslovensko petje s srci – 2021, ostale dodane pesmi pa si zainteresirani izberejo po lastnem izboru ali pojejo svoje pesmi.

Mi smo obiskali UKC Maribor

Pevce, glasbenike in kulturna društva pozivajo, da na javnih zelenih površinah ob primerni medsebojni varnostni razdalji zapojejo in navdušijo mimoidoče. Prav tako lahko glasbeniki od doma preko različnih aplikacij povabijo svoje sledilce in zapojejo skupaj, še piše v sporočilu za javnost.

Oddaj komentar