VIDEO: Sanjska poroka za Tadejo in Borisa

Znana sta dobitnika Sanjske poroke, ki jo 13. maja organizira Europark. Tadeja Ornik in Boris Grubar sta postala zmagovalca izbora in dobitnika Europarkove sanjske poroke.

Tadeja in Boris sta nam zaupala zakaj sta se prijavila na izbor za sanjsko poroko, pa tudi to, kako sta se sploh spoznala.

  1. Zakaj sta se odločila sodelovati v izboru za sanjsko poroko?

Prvotni in edini namen prijave je bila možnost, da na poroko oz. gostijo povabiva vse tiste ljudi, ki nama pomenijo veliko in bi jih želela imeti ob sebi, tudi na dan, ki nama kot paru, pomeni največ. Razlog prijave vsekakor ni bilo iskanje javne prepoznavnosti in medijske izpostavljenosti.

2. Kaj vama je rojilo po glavi, ko sta se prebijala med finaliste, oziroma do vrha?

V tekmovanje sva vstopila optimistično in z upanjem, da bova prišla čim dlje. Vedno znova sva bila presenečena, da sva prišla dalje, tako med same finaliste, kot tudi z kroga v krog. Že od samega začetka sva bila presenečena nad veliko podporo bližnjih kot tudi znancev. Ti so nama s svojo besedo podpore, izrazom veselja in kasneje tudi z glasovanjem dali zagona za vztrajanje do konca.

3. Občutki po izboru za sanjsko poroko?

Občutki po izboru bi lahko povzela z navdušenjem in veseljem. Kasneje so se tem pridružile tudi dobre želje in čestitke bližnjih, ki nama veliko pomenijo. Vse to kaže na to, da je bilo vredno vztrajati in da je bila prijava dobra odločitev. Sedaj so se tem občutkom pridružili še veselje ob načrtovanju najinega velika dne in hkrati tudi vznemirjenje.

4. Od kod želja ravno po sanjski poroki?

Najina želja za prijavo izhaja predvsem iz finančne situacije, ki nama ne omogoča gostije v takem obsegu, kot jo bova lahko imela sedaj. Nama poroka pomeni nadgradnjo odnosa, temelj družine in je toliko ne enačiva s pojmom »sanjske«.

5. Kdo je bil pobudnik te ideje?

Kot je običajno za naju, se vse ideje začnejo s pogovorom. Tako sva ob reklami na radiu tudi tehtala o možnosti prijave, kaj prinaša in v kaj se spuščava. Lahko rečeva, da sva se za to odločila skupaj, z istim ciljem in jasnimi željami.

6. Kakšna so vajina pričakovanja pred sanjsko poroko?

Pričakujeva pomoč in sodelovanje pri organizaciji najine poroke, saj časa ni na pretek. Želiva si preproste poroke, s poudarkom na stvareh in vrednotah, ki nama veliko pomenijo. Ob tem želiva tudi, da so na ta dan ob nama ljudje, ki so naju tako ali drugače spremljali že teh 5 let zveze.

7. Kdo izmed vaju je tisti, ki se je bolj v pričakovanju tega dne, ali sta oba enako navdušena?

Tadeja Ornik in Boris Grubar; FOTO: Bojan Mihalič
Tadeja Ornik in Boris Grubar; FOTO: Bojan Mihalič

Tega koraka si želiva oba in se zavedava, kaj tudi pomeni taka odločitev. Ne gre zgolj za en dan ali enkraten dogodek, vendar za način skupnega življenja, ki ga zaživiš od tega trenutka dalje. Seveda se tekom priprav Tadeji zasvetijo oči ob omembi izbiranja poročne obleke in organizaciji cerkvene poroke, slednje je pomembno tudi Borisu, ki pa dodaja še zanimanje za fotografijo.

8. Vaju je motila medijska izpostavljenost v času izbire?

V času izbire je bila izpostavljenost nuja, vendar je nisva jemala kot nekaj slabega, vendar kot izziv in možnost novega učenja, javnega nastopanja in odgovornost, ki jo lahko medijska »izpostavljenost« prinaša. V tem času nisva doživela slabih izkušenj in tudi ne pretirane izpostavljenosti ali kakršnega koli vdora v zasebnost, ki jo posebej ceniva.

9. Očitno uživata veliko podporo ljudi, tudi družine, kakšno je njihovo mnenje o tem projektu?

Ob prijavi na Europarkovo sanjsko poroko so bili bolj ali manj presenečeni, a hkrati tudi veseli, da se bova poročila. Družinski člani so naju vedno podpirali in spodbujali, da vztrajava na začrtani poti. Tudi sorodstvo in prijatelji so bili najine odločitve veseli, saj naju poznajo in vedo, koliko nama pomeni poroka.

10. Kako sta se spoznala? Kako dolgo sta že skupaj? Kakšni so vajini načrti za prihodnost, glede na to, da bosta s seznama želja lahko črtala poroko?

Srečna zmagovalca Europarkove sanjske poroke sta Boris Grubar in Tadeja Ornik.
Srečna zmagovalca Europarkove sanjske poroke sta Boris Grubar in Tadeja Ornik.

Midva sva se spoznala na pošti, medtem ko sva oba delala ob študiju na fakultetah. Ta “poštarska” ljubezen se je obnesla in sedaj traja že 5 let. Začetek najine zveze se začne s posebnim dnem, 29. februarjem, v letu ki ima 366 dni. Prav številka 366 je bila številka študentske sobe, v kateri sva preživela 2 leti najine zveze. Postala sva par, povezala dve srci, dve družini in dve pokrajini, saj prihajava iz vinorodnih krajev Štajerske in Dolenjske.

Tako nama tudi premagovanje razdalje 165 km ni prišlo do živega! Za to sva hvaležna tudi najinima družinama, ki najino zvezo že ves čas podpirata.

S poroko želiva dati najini zvezi še dodaten pomen in si ustvariti družino. Zagotovo pa vzporedno tudi poteka projekt iskanja službe, ki si jo oba zelo želiva. Mogoče se prijaviva tudi na kak projekt iskanja sanjske službe.

V Europarku že potekajo priprave na poroko

Vprašanja po izboru para za sanjsko poroko smo poslali tudi na vodstvo Europarka, kjer so veseli zmagovalca in da se zdaj prične trdo delo z organizacijo same poroke, ki bo 13. maja.

  1. Izbran je bil par za Europarkovo sanjsko poroko, kakšen je bil prvi odziv pri vas oziroma kakšni so vaši prvi komentarji po zaključeni prvi fazi?

Tudi mi smo bili navdušeni, saj je bilo veselje zmagovalnega para res neizmerno in nalezljivo. Vsekakor se veselimo z njima in tudi sami že nestrpno pričakujemo priprave na njun veliki sanjski dan. Seveda tudi nam veliko pomeni, da bomo odigrali pomembno vlogo pri dogodku, ki se ga bosta zagotovo – pa tudi vsi ostali – spominjala celo življenje.

 2. Kaj sledi zdaj? 

Zdaj sledijo priprave na poroko: torej vse od izbire oblek, prstanov, do cvetja, frizure, izbire glasbe … Skratka v Europarku bomo skupaj s parom poskrbeli za izbor in organizacijo vsega, kar je potrebno, da bo 13. maj res nepozaben.

  1. So že znane kakšne podrobnosti v zvezi s sanjskim dnevom, 13. maj?

Podrobnosti zaenkrat ne bi izdajali, bo pa zagotovo to zares prav poseben dan in poroka – tudi sam datum smo skrbno izbrali, saj gre za astrološko srečen dan.

 4. Ali je imela komisija pri izboru težko delo? 

Da, seveda je težko med tolikimi pari, ki si vsi želijo svoje sanjske poroke, izbrati finaliste. Komisija ima pri takih stvareh vedno težko delo, tudi mi smo se povezali z vsemi pari in bi vsem privoščili zmago. Tako da lahko zagotovo ni bilo, vendar je komisija dobro opravila svoje delo.

5. Končno odločitev ste sicer prepustili glasovanju množice, ste beležili koliko ljudi je sodelovalo pri glasovanjih?

Tako je, končno odločitev smo prepustili javnosti in povemo lahko, da je glasovalo veliko število ljudi, ki so svojim favoritom želeli pomagati do sanjske poroke.

Oddaj komentar