VIDEO: Približevanje politike evropske unije v lokalne skupnosti v Podravju, tokrat razprava z evropskim poslancem Francem Bogovićem

Projekt Evropa na našem pragu je namenjen ozaveščanju državljanov oz. občanov o vlogi, pomenu in aktivnostih Evropskega parlamenta in Evropske unije. 

V zavodu PIP si želijo zagotavljati prostor za dialog med predstavniki inštitucij Evropske unije in državljani ter spodbujati javno razpravo s katero se bodo lahko aktivno vključili v soustvarjanje prihodnosti Evropske unije.

Zavod Pip izvaja projekt Europa na našem pragu, ki ga sofinancira Evropski parlament, Projekt je namenjen približevanje politike evropske unije v lokalne skupnosti v Podravju. Zato so v drugi polovici decembra izvedli tri razprave s strokovnjaki iz različnih področij.

Zadnja razprava, ki je potekala v Hramu kulture Arnolda Tovornika je bila namenjena digitalizaciji, ki močno spreminja naša življenja. Z evropskim poslancem Francem Bogovićem so razpravljali o pasteh in priložnostih.

Čas koronavirusa je vplival na to, da smo bolj digitalno pismeni, kot smo bili, predvsem starejša generacija.

Bogović je povedal, kakšni so cilji za prihodnost. Sam je sicer promotor koncepta pametnih vaseh. Poudari, da je pomembno, da bo življenje na podeželju privilegij.

Več v prispevku.

Oddaj komentar