VIDEO: Predsednica SD Tanja Fajon Mariborčankam in Mariborčanom: “Slišimo vas!”

Zastava z referendumskin sloganom Socialnih demokratov ‘Brez vode ni sVOboDE’ so danes članice in člani SD, Mladega foruma in Zelenega foruma razvili na mariborskem Starem mostu čez reko Dravo.

Tokrat so se akciji pridružili tudi v Stranki mladih – Zeleni Evrope, edine slovenske stranke, ki je članica Evropskih Zelenih/European Greens. Tudi z akcijo v Mariboru Socialni demokrati opozarjajo, da je potrebno na referendumu 11. julija zavarovati vodo kot javno dobrino in jo zaščititi pred nepremišljenimi posegi.

Izobesili zastavo ‘sVOboDE

“Veseli me, da danes Socialni demokrati razobešamo v Mariboru zastavo ‘sVOboDE’ kot simbol zavzemanja za naše skupno dobro – vodo. In to nad glavno žilo, ki je dala življenje mestu, reko Dravo. Mreža stranke se je tudi v Mariboru aktivirala v jasni zavezi za mobilizacijo k udeležbi na referendumu”, je sporočil predsednik SD Maribor Damjan Cvetko.

“Vladajočim sporočamo, da ne pristajamo na ogrožanje naše prihodnosti in prihodnosti naslednjih generacij. Verjamem, da nam bo uspelo zaščititi naše največje naravno bogastvo in ohraniti vodo kot javno dobro, ki mora biti dostopna vsem,” je povedala predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon.

V kampanji ‘Za pitno vodo’ se je oblikovalo pravo zavezništvo med okoljskimi in civilnodružbenimi organizacijami ter političnimi strankami, ki zahtevajo družbeni razvoj, ki uravnava različne potrebe in interese, da se zagotavlja skladnost varovanja okolja in ohranjanja narave ter na enakosti pravic zasnovanega družbenega napredka.

Pravijo, da je pomemben vsak glas

“Z glasom PROTI bomo preprečili možnost pozidave priobalnih zemljišč, ki bi večini otežila dostop do obale in ogrozila kakovost podtalnice. Od vlade, ki je “iz previdnosti” za 174 dni uvedla ustavno sporno policijsko uro, bi pričakovali vsaj takšno previdnost pri zaščiti dostopa do obale in ustavne pravice do pitne vode. A očitno bomo morali to pravico zavarovati državljani sami,” je povedal predsednik Stranke mladih Slovenije – Zeleni Evrope Igor Jurišič, ki sodeluje s SD v aktivnostih predreferendumske kampanje.

“Pomemben je vsak vaš glas do skupnih 340.000 glasov proti škodljivemu Zakonu o vodah. Zato pozivamo tudi k udeležbi na predčasnem glasovanju, ki bo potekalo od torka, 6. julija, do četrtka, 8. julija,” je dodala vodja referendumskega štaba SD Neva Grašič.

Pogovori z ljudmi

Tanja Fajon in Socialni demokrati so danes sicer v festivalskem Mariboru začeli s turnejo pogovorov z ljudmi. Na mariborskem Glavnem trgu je potekala akcija Slišimo vas, s katero želi predsednica SD med ljudmi ugotoviti, kaj so njihove skrbi, pričakovanja in ideje. Ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije je po prepričanju Tanje Fajon “čas, da si postavimo cilje za novih 30.”

Na pogovoru ob kavi se je Tanji Fajon in njenim sodelavcem na mariborskem Glavnem trgu danes pridružilo približno 150 ljudi.

Oddaj komentar