VIDEO: Pet pred dvanajsto v Mariboru iz balkonov zadonela glasba

Ste prisluhnili glasbi, ki je v ponedeljek sredi dneva zazvenela po Mariboru z balkonov Rotovža, mariborskega gradu, pa na Poštni in Gosposki ulici? Ja nekaj minut ste lahko poslušali glasbo v živo.

Kdaj ste nazadnje prisluhnili glasbi v živo? Vse od lanskega Festivala Lent in Festivala Maribor v mestu ni koncertov. Vse od lanske jeseni so se morali ljubitelji glasbe zadovoljiti zgolj s posnetki in koncerti preko spleta.

Glasba privabila gledalce

Ponedeljkovi opoldanski zvoki na ulicah in trgih zaprtega mesta niso bili le zabava, poudarijo. So dramilo, ker kot pravijo, opozarjanje in pritoževanje na socialnih omrežjih niso dovolj. A pesem je na plano privabila mnogo Mariborčanov.

Glasba je odzvanjala kar na petih različnih lokacijah. Da ljudem manjkajo kulturne prireditve in koncerti je pokazala tokratna akcija. Navdušenje je bilo jasno izraženo z vzkliki in aplavzom.

Želijo, da se vrnejo prireditve z občinstvom

V Narodnem domu Maribor še pojasnijo, da želijo, da slovenska umetnost in ustvarjalnost ne zamreta, da slovenski kulturni sektor preživi. A da bo to uresničljivo, se morajo vrniti prireditve z občinstvom. Za simboliko so izbrali čas za koncerte z balkona – pet pred dvanajsto.

Oddaj komentar