VIDEO: Otroci vedo, da je voda pomembna za življenje

Otroci Osnovne šole Janka Padežnika iz Maribora so ob današnjem svetovnem dnevu voda spoznali črpališče od blizu, naučili pa so se tudi od kod pride voda. Vsi poznajo vodni krog, vendar konkretno kako Mariborčani dobijo vodo, ve le malokdo. In otroci so s pridom poslušali, pri tem pa se tudi veliko naučili. 

Mestna občina Maribor, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave, Inštitut za ekološki inženiring, Filozofska fakulteta Maribor, Mariborski vodovod, javno podjetje d.d. in Aquasystems d.o.o. vsako leto organizirajo krožno pot -od pitne do odpadne vode. Vodni krog so si ogledali učenci in učitelji Osnovne šole Janka Padežnika iz Maribora.

Zakaj je voda pomembna? Katera voda je boljša, tista iz pipe ali iz plastenke? Od kod pride voda do gospodinjstev? Otroci so na ta vprašanja danes zagotovo dobili odgovore. Poglejte, kaj vse so se naučili.

Na črpališču otroci s posebnim vodstvom spoznavajo različne komponente, ki so več kot potrebne za to, da lahko brezskrbno uživamo vodo iz pipe. V video izjavi razlaga Dušan Bubnjevič iz Mariborskega vodovoda.

 

Oddaj komentar