VIDEO: Olimpijske igre najuspešnejše v zgodovini samostojne Slovenije

FOTO: Športna zveza Maribor

Slovenija ima na olimpijskih igrah že štiri medalje, od tega eno zlato, dve srebrni in eno bronasto. Govorili smo s Tomažem Barado, podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, ki se nam je v živo javil iz Tokia.

“Ni ravno tako, kot so olimpijci vajeni”

Tomaž Barada nam je povedal, da je stanje v Tokiu zapleteno: “Ni dovoljeno nobeno druženje, upoštevati se morajo vsa navodila. Ni ravno tako, kot so olimpijci vajeni. Načeloma so bili vajeni, da so imeli možnosti pogledati še kakšno drugo tekmovanje, v dani situaciji to ni več možno. Po tekmovanju imaš dva dni čas, da odideš iz države domov.”

Športniki se morejo, ne glede na to, ali so cepljeni ali ne, opravljati redna testiranja. “Nimamo testiranja s palčkami, dajemo samo slino.” 

“Žalostno je, ko v prazni dvorani igrajo takšne zvezde”

“Ravnokar se je končala košarkarska tekma Japonska Slovenija, res je žalostno sedeti v prazni dvorani, ko igrajo takšne zvezde,” je povedal in dodal, da je prepričan, da so pri športnikih občutki podobni. “Med športniki so številke konstantne, ni večjih težav,” je stanje v olimpijski vasi, kar se tiče okužb komentiral Barada.

“Slovenci imamo željo po uspehu in dosežemo, kar si želimo”

“Prva medalja je prebila led. Vedno gremo na olimpijske igre z upanjem, upajmo, da bo medalja. Letos imamo močno reprezentanco in že prvi dan osvojena medalja je dala motiv vsem ostalim športnikom, da je to možno, da lahko osvajamo medalje. V tem trenutku so olimpijske igre najuspešnejše v zgodovini samostojne Slovenije, še nikoli nismo imeli takšne barve medalj kot danes,” je še dejal Barada.

Več v videoposnetku spodaj:

Oddaj komentar