VIDEO: Odštevamo dneve do Zlate lisice

54. Zlata lisica, Kranjska gora. Vir; bralka V. B.

Konec tedna bo pod Pohorjem pestro, v petek 1. in v soboto 2. februarja se bo na Pohorju namreč odvilo tekmovanje za Zlato lisico. Letos že 55. zapovrstjo, obeležujejo pa tudi visok jubilej, kar 50 let organizacije tekme. Hoteli so polno zasedeni, Mariborčani in Mariborčanke pa že komaj čakajo, da začnejo navijati. 

V Mariboru je že čutiti napetost pred pričetkom 55. Zlate lisice, ki se bo pričela v petek, 1. februarja s tekmo v veleslalomu in nadaljevala v soboto, 2. februarja s tekmo slaloma. Mariborčanke in Mariborčani o ponosni, da bo Maribor znova gostil Zlato Lisico, seveda pa bodo navijali za naše “lisičke”.

Zavod za turizem Maribor Pohorje bdi tudi nad promocijo zlate lisice, ki jo oglašujejo na večih portalih in družbenih omrežjih. Direktorica Zavoda Doris Urbančič Windisch je pojasnila oglaševalsko kampanjo.

Pričakovanja so velika tudi v smislu turistične prepoznavnosti, saj se vsakič, ko je Zlata lisica v Mariboru, ime mesta ponese na svetovni zemljevid. “Gledanost tekme je visoka, kar je tudi zadeva, ki jo mesto nujno potrebuje za gradnjo večje prepoznavnosti tudi v mednarodnem smislu. Že v teh dneh pred pričetkom tekmovanja, so hoteli polno zasedeni,” nadaljuje Urbančič Windischeva.

 

Oddaj komentar