VIDEO: Nasvet za ponovno odprta podjetja – obvezno je treba izprati interno hišno vodovodno napeljavo

Vir: pixabay.com

Ponovno se odpirajo podjetja, ki zdaj nekaj tednov niso delovala, prav tako v naslednjih tednih lahko pričakujemo ponovno odprtje še drugih. Ob vsem novem delovanju bo treba še nekaj časa upoštevati preventivne ukrepe, ne nazadnje pa bo tudi obvezno treba pred ponovno rabo vode iz vodovnega omrežja izprati tudi interno hišno napeljavo, da bo v poslopje stekla sveža voda, ne pa tista, ki je v teh tednih tam zastajala.

Zakaj je to potrebno in kako to narediti, smo se pogovarjali z direktorjem Mariborskega vodovoda Danilom Burnačem. Povedal pa nam je tudi, kako deluje v teh tednih izrednega stanja Mariborski vodovod, ki mora tudi v taki situaciji zagotovljati 24-urno oskrbo s pitno vodo več občin. Spregovoril pa je tudi o dodatku za delavce, ki torej ves čas delajo tako na terenu kot na sedežu podjetja.

Več v videoprispevku:

Na spletni strani Mariborskega vodovoda je zapisana tudi dodatna razlaga ob sproščanju nekaterih ukrepov, ki so bili sprejeti zaradi razglasitve epidemije COVID-19: “V tem času se je ustavila večina dejavnosti in se je posledično zmanjšala ali pa celo prekinila tudi poraba vode v določenih objektih. Posledica tega je bila, da je voda v internih hišnih napeljavah zastajala, s tem pa se (močno) poslabšala tudi njena kakovost,” so zapisali in dodali, da apelirajo na uporabnike, “naj pred odprtjem objektov obvezno izvedejo intenzivno spiranje internih hišnih napeljav. To pomeni, da pustimo vodo dlje časa teči na vseh pipah v objektu. Priporočamo vam, da pred tem odstranite iz pip mrežice ter jih namočite v alkoholnem kisu oziroma jih po potrebi tudi zamenjate. Predlagamo, da izvedete ločeno spiranje sistema za toplo in hladno vodo. Ne pozabite tudi na naprave, ki so priključene na interno hišno napeljavo (pitniki, kavni avtomati, zobozdravstveni stroji, itd.). Priporočamo vam, da vse naprave izklopite in sperete s povratnim tokom vode. Posebno pozornost namenite tudi morebiti vgrajenim filtrom in napravam za mehčanje vode.”

Oddaj komentar