VIDEO: Na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor organizirali razpravo na temo medijske pismenosti

Zavod PIP je na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor organiziral razpravo na temo medijske pismenosti. Živimo v obdobju poplave informacij in zelo pomembno je, da smo sposobni kritičnega razmišljanja in kritičnega presojanja vsebin.

V razpravi o medijski pismenosti je na daljavo sodelovala tudi evropska poslanka Irena Joveva, ki je mnenja, da je medijska pismenost v obdobju nenehnega tehnološkega razvoja nujna veščina.

Na tem mestu pa je ustanoviteljica otroškega spletnega časopisa Časoris Sonja Merljak Zdovc dodala, da nam teoretično znanje o medijski pismenosti ne pomaga kaj dosti, če nismo radovedni in ne razmišljamo kritično. Virov informacij je danes ogromno, o tem smo spregovorili tudi z odgovornim urednikom časopisa Večer.

O medijski pismenosti smo govorili tudi z dijaki.  Sodelujoče smo povprašali, ali menijo, da so se predvsem v obdobju koronavirusa pojavljali lažni članki.

Več v prispevku.

Razprava je bila del serije dogodkov, ki so jih v Zavodu PIP poimenovali  »Evropski pikniki« in jih izvajajo v okviru projekta Evropa na našem pragu.

 

Oddaj komentar