VIDEO: Minister Hojs s pohvalo za petkovo delovanje policije

Na avstrijski strani mejnega prehoda Šentilj sta danes slovenska in avstrijska policija izvedli vajo nadzora meje z droni. Ogledala sta si jo bosta tudi slovenski notranji minister Aleš Hojs in njegov avstrijski kolega Karl Nehammer.

Po prikazu vaje sta oba spregovorila za medije in odgovorila na nekaj vprašanj. Minister Hojs je pojasnil tudi njegovo stališče o domnevnem policijskem nasilju na petkovih protestih. V izjavi je dejal: “Moram pa policijo v polni meri za petkovo, stoično, profesionalno, visoko strokovno dejavnosti, ki so jo tam izkazovali, samo pohvalit.”

Opravljali svoje naloge

Slovenska policija je sicer po zadnjih protivladnih protestih v pismu zavrnila vse obtožbe o nasilju, ki se pojavljajo tako v medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Poudarjajo, da je naloga policije na neprijavljenih shodih skrb za javni red, in da so v petek opravljali le svoje naloge.

So pa bili prijemi policije po mnenju nekaterih protestnikov prekomerni, očitali so jim nasilje, očitki pa so se nato pojavljali tudi na družbenih omrežjih, med drugim sta se nad policijo zgražala poslanca Levice Luka Mesec in Violeta Tomić.

TELO NARODA IN USTRAHOVANJEKomu so namenjeni udarci?Včeraj smo bili na protestih priča policijskemu nasilju,…

Gepostet von Luka Mesec am Samstag, 10. Oktober 2020

Oddaj komentar