VIDEO: Mariborčani pripravljeni na nedeljsko tekmo, a ni nujno da bo le-ta odigrana

Po prvotni preložitvi uvodnih tekem zaradi okužb z novim koronavirusom in vmesni negotovosti je ta vikend kot kaže čas, da se slovenski prvoligaši vrnejo na zelenice.

Jubilejno, 30. slovensko prvoligaško nogometno prvenstvo se začenja ta konec tedna, za NK Maribor z dvobojem v Ljudskem vrtu, proti Aluminiju. Po trenutnih predpisih še vedno brez prisotnosti gledalcev. A vprašanje, če nedeljska tekma sploh bo odigrana, saj je sredi tekma NK Aluminij sporočil, da je upravni odbor kluba sklenil, da bo zaščitil svoje igralce in jih ne bo izpostavil tveganjem, ki jih v tako kratkem času po 10-dnevni karanteni prinaša zahtevna tekma z NK Maribor: “NK Aluminij za nedeljo 23. avgusta delegirane prvenstvene tekme ne bo odigral.” Njihovo celotno sporočilo za medije najdete na tej povezavi. 

Pred tekmo je svoje misli strnil Aleks Pihler: “Mi se pripravljamo kot da gostje pridejo. Komaj čakamo tekmo v nedeljo. Pripravljeni smo in kot pravim, vsi komaj čakamo, da se prvenstvo začne. V tem vmesnem času so normalno trenirali, imeli še več časa, da popravimo stvari, ki so bile za popravit in zdaj v dobrem stanju pričakujemo začetek prvenstva.” 

Medijski termin NK Maribor pred tekmo z NK Aluminij

Medijski termin NK Maribor pred tekmo z NK Aluminij

Gepostet von BK TV am Freitag, 21. August 2020

O pričakovanjih pred nedeljsko tekmo je spregovoril tudi trener NK Maribora Sergej Jakirović: “Upam se da bomo odigrali tekmo z Aluminijem, da bomo imeli saj eno uradno tekmo pred prvo evropsko preizkušnjo.” V moštvo se je iz Anglije vrnil Jan Mlakar, o katerem ima trener samo dobre besede: “Vse je dobro, vesel sem da je v ekipi, Jan je zelo dober igralec. V Angliji ni enostavno igrati, on je tudi še zelo mlad. Vsaka zdrava konkurenca je zelo pomembna. Ampak moramo biti potrpežljivi, nekaj trenira individualno, nekaj z ekipo.”

Celotna izjava trenerja pa v spodnjem videu, kjer spregovori tudi o nasprotniku, ki Mariborčane čaka v kvalifikacijah za Ligo Europa.

Medijski termin NK Maribor pred tekmo z NK Aluminij

Medijski termin NK Maribor pred tekmo z NK Aluminij

Gepostet von BK TV am Freitag, 21. August 2020

Oddaj komentar