VIDEO: Ker so jedli rogljiček sredi praznega trga brez maske, dobili kazen za 800 evrov

Dodeljevanje globe. Vir: Facebook, Gašper Bizjak

V Kranju so včeraj pristojne službe oglobile mlado družino, ker naj ne bi upoštevala preventivnih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa. Štiričlanska družina z dvema majhnima otrokoma je pred Mestno knjižnico želela pojesti kifeljček, ki ga deklica ni mogla sama pojesti. Ker takrat starša nista imela maske, so do družine pristopili pristojni in jih popisali. Zdravstveni inšpektor pa je staršema dejal, da zgolj opravlja svoje delo.

Dodeljevanje globe. Vir: Facebook, Gašper Bizjak

Katja Bizjak Kralj, ki so jo oglobili, ker naj bi jedla rogljiček sredi praznega trga brez maske, je na Facebooku zapisala: “Samo v vednost… zunaj na sprehodu ne smete jest kifeljčka! Danes v centru Kranja, kjer ni bilo žive duše, sva si z možem dovolila razdeliti rogljič, ki ga naša dojenčica v vozičku ni mogla več pojest. Masko sem si dala pod brado in požulila tisto tretjino rogljiča. Do nas pristopi 6 oseb (2 policista, 2 redarja in 2 inšpektorja). Nisem še do konca prežvečila, ko nas popišejo, razložijo kaj vse kršimo in pričakujemo plačilni nalog… 800 eur ker smo na javni površini, kjer daleč okoli ni bilo nobenega, jedli rogljiček! 9 let star sin, z masko na obrazu, se je tresel od strahu.”

Njen mož Gašper Bizjak pa je objavil posnetek, ki ga je naredil tak čas, ko so jih pristojni popisovali in zraven zapisal sporočilo inšpektorju: “Inšpektorju, ki oglobi družino v centru Mestna občina Kranj, ker jedo rogljičke na javni površini (naokoli nobenega, z maskami na vratu) sporočam, da razumem njegovo prepotentnost. Ko “prave” potence ni več, ostane samo še izživljanje nad civilisti. Dvomim sicer, da jo je kdaj imel. Za bruhat. Bi mu povedal osebno, ga čakam pred občino; pa se skriva na terenu. Počakam pošto. Sicer pa vsa pohvala Policajem Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj, za pozitiven odnos in prenašanje takih osebkov, s katerimi so dolžni paradirati skozi mesto.”

1 KOMENTAR

Oddaj komentar