VIDEO: Hiša Stare trte obeležuje 10 let

Hiša Stare trte. Foto: Ciril Ambrož

Pred desetimi leti so na mariborskem Lentu odprli vrata Hiše Stare trte, ki je danes ena glavnih turističnih znamenitosti Maribora in okolice. Doslej si jo je ogledalo približno pol milijona obiskovalcev, ki jih je očitno navdušila vinsko-kulinarična ponudba. Praznovanje 10. obletnice se bo pričelo ta petek, z obujanjem spominov in sejemsko ponudbo štajerske kulinarike.

10. obletnico odprtja Hiše Stare trte bo Zavod za turizem Maribor – Pohorje obeležil s prireditvijo na platoju pred Hišo, in sicer v petek, 21. aprila ko bodo od poldneva naprej svoje izdelke na stojnicah ponujali štajerski vinarji in turistične kmetije. Ob 16h bo odprtje razstav s pozdravnimi nagovori začasne direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Simone Pinterič, župana MO Maribor Andreja Fištravca in direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak. Večerni program bo potekal v družbi Bilbi, s koncertom od 18h naprej. Od 17h do 19h pa bosta v Hiši Stare trte na sporedu ustvarjalni otroški delavnici v izvedbi Zavoda MARS. Kot je poudarila Monika Jurišič Hlevnjak, iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, si želijo, da bi obletnico praznovali s čim širšim krogom ljudi dobre volje.

Nova spletna stran o najstarejši trti na svetu
Ob 10. obletnici Hiše Stare trte Zavod za turizem Maribor – Pohorje predstavlja tudi novo spletno mesto Stare trte, najstarejše trte na svetu: www.staratrta.si. Spletno mesto bo ob koristnih informacijah o obisku Stare trte in Hiše Stare trte vključevalo celosten pregled bogate vinogradniške tradicije in kulture destinacije Maribor – Pohorje, ponudilo bo nabor tukajšnjih najboljših vinsko-kulinaričnih doživetij ter omogočalo spletni nakup vrhunskih štajerskih vin in kakovostnih spominkov.

Oddaj komentar