VIDEO: Gasilci znova posredujejo na Pohorju, v objektu s 16 apartmaji gašenje izjemno zahtevno

Poročali smo že o požaru do katerega je prišlo včeraj, 20.35 na Hočkem Pohorju v občini Hoče – Slivnica. Zagorelo je na apartmajskem objektu velikosti približno 25×10 metrov. Danes nekaj čez 9. uro so znova posredovali, saj je na pogorišču znova začelo tleti. Več informacij sledi.

Primož Osojnik, poveljnik Gasilske brigade Maribor, nam je povedal:  “Objekt je imel 4. nadstropja, v katerem so bili po v vsakem nadstropju štirje apartmajih. Ob našem prihodu je gorelo celotno ostrešje.” Zaseden je bil le en apartma, ki so pred prihodom gasilcem že evakuirali.”

Šlo je za težavne razmere

“Razmere dokaj težave, sploh za napadalne skupine. Šlo je za visok objekt, na preostali strehi, kolikor jo je ostalo, je bil sneg, je drselo, bila je poledica. Izvajalo se je gašenje z dihalnim aparatom, tako da to dodatno otežuje delo in vidljivost, temperature so bile minus 5 do minus 10, voda je sproti zmrzovala,” je pojasnil Osojnik.

Požar so uspeli hitro lokalizirati in v glavnini pogasiti: “Gre za montažni objekt, ogenj je našel svoje kanale in je prišel tudi do prvega nadstropja navdzol.” K sreči se v požaru ni nihče poškodoval. Več v izjavi spodaj.

Oddaj komentar