Video: Garifuna Collective v petek na Jazz Lentu Festivala Lent

Garifuna Collective se je pred petkovim nastopom na Jazz Lentu predstavila v glavni poslovalnice Nove KBM

V petek, 28. junija, bo na odru Minoriti – Oder Nove KBM nastopila skupna Garifuna Collective iz Belizeja. Skupina se bo predstavila z unikatno glasbo in unikatnimi glasbili.

Skupina Garifuna collective je z nastopom v centrali Nove KBM napovedala petkov koncert na Jazz Lentu Festivala Lent.

V centrali Nove KBM, ki je sponzor odra Minoriti, so danes predstavili petkovo poslastico Jazz Lenta. Gre za kolektiv, ki združuje večstoletno tradicijo ljudstva Garifuna, kombinirano tako s tradicionalnimi ritmi in melodijami kot tudi s sodobnimi plesnimi ritmi. “Njihova glasba je pod Unescovo zaščito, prav tako tudi ples in jezik, nastopili pa bodo z unikatnimi glasbili, ki jih ne uporablja nihče drug. Vsega, kar bo na odru, vam niti nočemo izdati,” je poudaril David Braun, producent Jazz Lenta in dodal, da bo skupina zagotovo naredila veliko zabavo. Delček tega smo lahko videli že na današnji predstavitvi nastopa v centrali Nove KBM v centru Maribora, kjer se je skupina predstavila ne samo z besedami, ampak tudi s plesom in glasbo.

Garifuna Collective združuje potomce sužnjev iz zahodne Afrike, prihajajo pa iz Nikaragve, Hondurasa in Belizeja. Na današnji predstavitvi so izpostavili, da je iz različnih stilov in tradicij raznih ljudstev nastala skupna, unikatna tradicija, ki so jo prenesli iz roda v rod.

Oddaj komentar