VIDEO: Dijakinjo po obravnavi pričakali z aplavzom, odvetnik predlagal ustavitev postopka

Za mladoletno dijakinjo, ki je sodelovala na februarskih protestih, je prvo zaslišanje pred sodnikom za prekrške. Ona je namreč ena od dijakov, ki so jih priklicali pred sodnika, po tem ko so februarja sodelovali na protestu. Takrat so izrazili željo, da se pouk vrne v šolske klopi, ne pa da poteka na daljavo.

Pet dijakov, ki so polnoletni, je že prejelo globe v višini 400 evrov, mladoletni dijaki pa bodo v prihodnjih dneh obravnavani pred sodnikom za prekrške. Pred samim sodiščem pa se je zbrala množica ljudi v podporo njej in drugim dijakom. Samo sodišče je varovala policija.

Shod v podporo dijakinji pred sodiščem

Odvetnik dijakinje Dino Bauk je povedal, da je predlagal, da se postopek ustavi. Kaj vse je po koncu obravnave povedal, pa v videoposnetku spodaj:

Govorili smo z eno izmed dijakinj Katarino Kolar, ki bo v prihodnjih dneh prav tako pozvana na sodišče. Danes je pred sodišče prišla, da podpira Dajo.

Med tistimi, ki so danes prišli izraziti podporo dijakom, smo zasledili kar nekaj učiteljev. Med njimi je bila tudi Liljana Radosavljević.

Oddaj komentar