VIDEO: Darko Milanič: “Odigrati bomo morali odločno in zelo pametno.”

Darko Milanič

Nogometaši Maribora so se danes ob 10.00 uri iz mariborskega letališča odpravili proti švedskemu Stockholmu, kjer se bodo jutri, 31.7.2019, ob 19. uri na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za elitno Ligo prvakov, pomerili s tamkajšnjim prvakom AIK.

Prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij proti AIK so Mariborčani v Ljudskem vrtu dobili z 2:1, kar jim daje določeno psihološko in seveda rezultatsko prednost. Še vedno pa ta minimalna zmaga ni dovolj za brezskrbno in sproščeno igro v švedski prestolnici. Hitro dosežen gol švedskih prvakov lahko precej oteži nalogo Mariborčanom, ki bi jim zadostoval že remi brez golov. Na drugi strani pa Švedom za napredovanje zadostuje minimalna zmaga z 1:0. Tako se mariborski nogometaši zelo dobro zavedajo svoje naloge in močnega pritiska AIK na njihovem domačem igrišču, kjer bodo svojo nalogo opravili tudi tamkajšnji navijači, ki so že v Mariboru pokazali svojo izjemno lojalnost klubu.

Zahtevnosti jutrišnje tekme se zaveda tudi strateg vijoličastih, Darko Milanič, ki se zaveda neugodnega zadetka, ki so ga prejeli na domačih tleh. Ob tem je dejal, da so zadetek prejeli, ker so bili nekoliko preveč odprti in da si kaj takšnega v Stockholmu ne smejo več privoščiti. Milanič tako pričakuje precej zahtevno tekmo.

V Stockholm so odpotovali: Saša Ivković, Martin Milec, Rok Kronaveter, Kenan Pirić, Dino Hotič, Marcos Tavares, Rudi Požeg Vancaš, Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Aleksander Rajčević, Špiro Peričić, Mitja Viler, Denis Klinar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Alexandru Cretu, Sandi Ogrinec, Martin Kramarič, Nino Žugelj, Andrej Kotnik, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović.

Oddaj komentar