VIDEO: 61. Kurentovanje prinaša še dva vrhunca, prvi v nedeljo na BK TV

Nedeljska Mednarodna karnevalska povorka tako po številu sodelujočih etnografskih in karnevalskih skupin kot po številu obiskovalcev predstavlja vsakoletni vrhunec Kurentovanja.

Z letošnjo selitvijo programa prireditve na splet bo doživela svojevrstno obeležitev v obliki posebne televizijske oddaje. Za zabavno doživetje slovesa od pusta bo na pustni torek točno opoldne na Facebook kanalu Kurentovanje poskrbel virtualni freestyle Tadeja Toša.

Posebna nedeljska televizijska oddaja »Spoštujmo tradicijo, obujajmo spomine« je nastala s sodelovanjem Zavoda za turizem Ptuj z našo televizijo BK TV in PeTV v želji po predstavitvi bogate pustne in karnevalske tradicije. Ta bo zaživela skozi zgodbe posameznikov in skupin, ki soustvarjajo Kurentovanje, posnetki lanske karnevalske povorke, razglasitvijo zmagovalcev na natečajih za »Naj pustno okrasitev in »Naj ptujski pustni krof« ter zabavnimi doživetji, ki so stalni spremljevalec pustnega dogajanja na Ptuju in v okolici. Oddaja bo na BK TV na sporedu v nedeljo, 14. februarja 2021, ob 13. uri. Televizija Maribor bo oddajo predvajala ob 20. uri zvečer.

Zabava tudi na pustni torek

Tudi pustni torek, ko se prebivalci Ptuja po tradiciji odpravijo na ulice in prepustijo zabavi, bo letošnje leto drugačen, a nič manj zabaven. V obliki virtualnega freestyle-a bo na Facebook kanalu Kurentovanje v torek, 16. februarja 2021, točne opoldne vtise letošnjega zares posebnega Kurentovanja na svoj način zbral Tadej Toš.

Oddaj komentar