Vesela šola ima 50 let

Vir: Pixabay.com

Izobraževalni projekt Vesela šola praznuje 50 let delovanja. Letošnja zaključna priredtiev, na kateri bodo obeležili tudi jubilej, bo danes ob 17. uri virtualna. Na prireditvi bodo razglasili tudi najboljše tekmovalce letošnjega šolskega tekmovanja Vesele šole od 4. do 9. razreda, so sporočili organizatorji.

Prireditev bo povezoval pisatelj in komik Boštjan Gorenc Pižama, gledalce pa bo nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je častni pokrovitelj jubilejne Vesele šole. V krajšem filmu bodo o nastanku in razvoju Vesele šole govorili njeni nekdanji in sedanji uredniki. Program bo popestril raper Trkaj.

Letos zaradi koronavirusa ni bilo mogoče izvesti državne stopnje tekmovanja, tako bodo na današnji zaključni prireditvi razglasili najboljših 49 tekmovalcev šolskega tekmovanja od 4. do 9. razreda, ki so na tekmovanju dosegli vse točke ali pa jim je zmanjkala ena. Na šolskem tekmovanju Vesele šole je letos sicer tekmovalo skoraj 10.000 otrok iz 405 osnovnih šol.

Vesela šola deluje pod okriljem Mladinske knjige in revije za najstnike Pil, prireditev bo prenašala preko svoje Facebook strani in Youtube kanala revije Pil.

Projekt Vesela šola je namenjen širjenju splošnega znanja osnovnošolcev. Ti z njim spoznavajo tudi področja, ki niso vključena v učni načrt. Vsebine so raznovrstne in vezane na aktualne teme. Na tekmovanju lahko sodelujejo tudi slepi in slabovidni učenci.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar