Včeraj potrdili 136 okužb z novim koronavirusom, en bolnik s covidom-19 umrl

Vir: Pixabay.com

V torek so v Sloveniji opravili 2616 testov na okužbo z novim koronavirusom, 136 od teh je bilo pozitivnih, je vlada sporočila prek Twitterja. V bolnišnicah se zdravi 65 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje. V torek je umrl en bolnik s covidom-19. Trenutno je v državi 1383 aktivno okuženih.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 vseh deset bolnikov, ki se zdravi na oddelku za intenzivno terapijo, tudi diha s pomočjo ventilatorja. Torkovi podatki o okužbah se uvrščajo na drugo mesto po številu potrjenih okužb v enem dnevu doslej. Več so jih našteli le 17. septembra.

Včeraj so deset okužb potrdili med zaposlenimi v zdravstvu, pet med zaposlenimi v domovih za starejše in štiri med oskrbovanci domov. Okužbe pa so bile razpršene na 58 občin. 21 so jih potrdili v Ljubljani, kjer je trenutno 304 ljudi aktivno okuženih. V Mariboru so potrdili devet okužb, v Slovenj Gradcu osem, v Litiji šest in v Slovenskih Konjicah pet. V Kranju so potrdili štiri okužbe, v ostalih občinah pa manj.

Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 4694 okužb z novim koronavirusom, 143 bolnikov s covidom-19 je umrlo.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar