Varnostnik ustavil drzna roparja

36 – letni moški in njegova 42 – letna partnerka sta včeraj, 29.11.2016, v trgovini enega izmed mariborskih nakupovalnih središč nameravala ukrasti za skoraj 300 evrov prodajnih artiklov. Njuno početje je ustavil varnostnik.

Moški in ženska sta v enem od mariborskih nakupovalnih središč s prodajnih polic vzela več različnih prodajnih artiklov v skupni vrednosti skoraj 300 evrov in jih dala v PVC vrečko. Z namenom, da bi vse artikle odtujila, ju je na izhodu iz trgovine ustavil varnostnik in ju povabil v službene prostore.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Moški se je temu uprl in zamahnil proti varnostniku, ki seje udarcu uspel izmakniti, nato pa je varnostnik uporabil plinski razpršilec, tatu onesposobil in ga vklenil z lisicami. 42 – letna ženska je vrečko v času prerivanja izpustila in s kraja pobegnila.

Varnostnik je o poskusu tatvine takoj obvestil policijo, ki je osumljenca pridržala. Med pridržanjem so policisti ugotovili, da je isti par v trgovini izvršil podobno drzno tatvino že dan prej, vendar ju pri dejanju niso zalotili. Policisti bodo oba kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

 

Oddaj komentar